“Used Rides” Vlearmoestocht

“Used Rides” Vlearmoestocht


U kunt zich online inschrijven door hier te klikken.

Ook dit jaar organiseert wielertoerclub Neede weer de “USED RIDES” Vlearmoestocht. Het mountainbike- en gravel evenement vindt dit jaar plaats op zondag 8 oktober 2023. Vanaf 08:30 uur kan er gestart worden vanaf IJsbaan “de Kooweide” aan de waterleidingdijk 2 in Neede. Dit jaar biedt WTC Neede de mogelijkheid uit een gravelroute van 75 km en 3 verschillende mountainbike routes van 20, 40 en 60 km, waardoor de tocht geschikt is voor zowel jong als oud.

BIKE, BOKBIER EN BBQ
Het evenement zal dit jaar in het teken staan van de 3 B’s. BIKE, BOKBIER, BBQ. Waarbij de start- en finishlocatie zal worden omgetoverd tot een klein festivalterreintje met muziek waarbij iedereen kan (na)genieten, (ook al fiets je niet mee) onder het genot van een hapje en een drankje van deze unieke tocht. De BBQ zal worden opgestookt, en voor iedere deelnemer ligt er na afloop een gratis broodje hamburger klaar! Daarnaast is er ook de mogelijk voor de allerkleinsten om met hun eigen fietsjes, een afgezet parcours op de ijsbaan te bedwingen of lekker springen op een springkussen.

MTB-route
De organisatie heeft dit jaar erg veel tijd besteed aan het uitzetten van een compleet vernieuwde route. De route gaat over meerdere stukken prive grond, waardoor er een unieke route ontstaat. Vanaf de startlocatie worden er 3 lussen van zo’n 20 kilometer uitgezet. Eén van de 3 lussen in de route gaat richting en door de Needse Berg. Je zult hierbij over het terrein van v.v. Lochuizen gaan. De zandkuil is dit jaar wederom opgenomen in de route. De tweede lus gaat richting Eibergen waar je over het terrein van RTC de Stofwolk wordt geleid. Je keert terug via het industrieterrein van Neede. Een aantal Needse bedrijven hebben, speciaal voor deze tocht hun terrein/bedrijf beschikbaar gesteld als onderdeel van het parcours. De derde lus gaat richting het noorden. Je zult hier de optimale beleving hebben van de Schipbeek. Daarbij fietst je door de schitterende omgeving van buurtschap Markvelde en over meerdere privé gronden. Elke lus komt weer terug bij IJsbaan “de Kooweide”. Hier kun je weer even op adem komen op de goed verzorgde pauzeplek.

Gravelroute
Naast de volledig uitgepijlde mountainbike routes is er ook een gravelroute uitgezet van 75 kilometer, deze is alleen te fietsen met GPS. Doordat de gravelroute ook over meerder stukken prive grond gaat, wordt de route niet volledig aangeboden in GPS. Er zal tijdens de route duidelijk aangegeven worden wanneer je de pijlen van de MTB route moet volgen en wanneer je de GPS route moet volgen.