Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vlearmoestocht 2023

8 oktober 2023 @ 08:30 - 10:00

Vlearmoestocht 2023

Ook dit jaar organiseert wielertoerclub Neede weer de “Used Rides Europe” Vlearmoestocht. Het compleet vernieuwde mountainbike- en gravelevenement vindt dit jaar plaats op zondag 8 oktober.

Vanaf 08:30 kan er gestart worden vanaf IJsbaan “de Kooweide” aan de Waterleidingdijk 2 in Neede. Dit jaar biedt WTC Neede de mogelijkheid uit een gravelroute van 75 km en 3 verschillende mountainbike routes van 20,40 en 60km, waardoor de tocht geschikt is voor zowel jong als oud.

Mountainbike

De organisatie heeft dit jaar erg veel tijd besteed aan het uitzetten van een compleet vernieuwde route. De route gaat over meerdere stukken privé grond, waardoor er een unieke route ontstaat. Vanaf de startlocatie worden er 3 lussen van zo’n 20 kilometer uitgezet. Dit biedt de mogelijkheid om zelf te bepalen welke route je gaat fietsen. Door deze nieuwe opzet is de tocht geschikt voor jong, oud, ervaren en minder ervaren mountainbikers.

Eén van de 3 lussen is gelegd richting de Needse berg. je zult hierbij over het terrein van v.v. Lochuizen gaan en de route loopt verder richting de Needse berg. De zandkuil is dit jaar wederom weer opgenomen in de route.
De tweede lus gaat richting Eibergen waar je over het terrein van RTC de Stofwolk wordt geleid. Je keert terug via het industrieterrein van Neede. Hier zijn er bij een aantal Needse bedrijven een parcours aangelegd.
De derde lus gaat richting het noorden. Je zult hierbij de optimale beleving hebben van de Schipbeek. Daarbij fiets je door de schitterende omgeving van buurtschap Markvelde en over meerdere privé gronden.
Elke lus komt weer terug bij IJsbaan “de Kooweide” en hier kun je weer bij tanken op de goed verzorgde pauzeplek.

De route voor de mountainbikers wordt volledig uitgepijld en zal niet beschikbaar komen als GPX.

Gravelbike

Speciaal voor onze gravelliefhebbers is er ook de mogelijkheid om te kiezen om een 75km lange gravelroute te fietsen. De route die voornamelijk over goed lopende gravelwegen zal gaan is grotendeels beschikbaar via GPX. Op de stukken waarover privé terrein zal worden gefietst is de route uitgepijld. Je zult alle mooie omgevingstypen welke wij tot onze beschikking hebben aandoen. Op de helft van de route keren de gravelaars weer terug bij IJsbaan “de Kooweide” hier is een goed verzorgde pauzeplek ingericht.

Bike, Beer, BBQ

Start- en finishlocatie IJsbaan “de Kooweide” zal worden omgetoverd tot een klein festivalterrein.
Het middenterrein van de ijsbaan wordt omgetoverd tot een mountainbike walhalla. Alle deelnemers komen voor hun pauze over het middenterrein. Daarnaast is het ook mogelijk dat kinderen met hun eigen MTB-fiets het parcours kunnen bedwingen.
Na het fietsen kan iedereen genieten van een hapje en een drankje. Voor iedere deelnemer ligt een gratis broodje hamburger klaar. Het evenement zal muzikaal worden omlijst door een DJ.

Prijs:
NTFU Leden € 5,00
Niet leden € 7,00
t/m 17 jaar is gratis

* Na afloop ligt er voor iedere deelnemer een gratis broodje hamburger klaar.

Vooraf inschrijven kan via: https://www.fietssport.nl/toertochten/54524/used-rides-europe-vlearmoestocht-2023

Gegevens

Datum:
8 oktober 2023
Tijd:
08:30 - 10:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Locatie

Waterleidingdijk 2, 7161 RZ Neede
Waterleidingdijk 2
Neede, 7161RZ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie